Sabtu, 12 April 2014

Menggunakan FreeCAD part 2

Sambungan kepada post sebelumnya.

Hari ini cuba buat tutorial menggunakan FreeCAD. Kalau ada yang nak mencadangkan kaedah yang lebih baik atau sahaja ingin bertanya soalan. Boleh tanya di ruang komen di bawah. Rasanya baik juga letakkan masa (min:saat) sekiranya merujuk kepada video tersebut.

Sekian.

Selamat Membina :-)



Jumaat, 11 April 2014

Menggunakan FreeCAD

Beberapa bulan yang lalu, saya ada menulis sedikit tentang aplikasi untuk design objek 3d (di sini). Saya juga pernah menulis bagaimana untuk reka objek dalam aplikasi Sketchup dan kemudian di hantar untuk cetak (di sini). Oleh itu, tidak dinafikan ada banyak aplikasi yang boleh digunakan untuk mereka objek 3d dan bagi mereka yang baru sahaja mula ingin mencuba 3d printing pasti akan tertanya-tanya, mana satu aplikasi yang lebih mudah digunakan?

Hari ini saya akan menceritakan sedikit dari pengalaman cetek saya menggunakan aplikasi percuma, opensource iaitu FreeCAD. Opensos! Opensos!

Sebab saya gunakan FreeCAD mengikut keutamaan :
  1. FreeCAD merupakan aplikasi yang bersaiz kecil, agak ringan (tidak menggunakan banyak memory). Oleh itu saya boleh gunakan aplikasi ini tanpa melabur wang yang banyak untuk komputer yang mempunyai processing power yang tinggi.
  2. Support pada Windows, Mac dan Linux. Kalau Mac boleh install solidworks, mungkin saya tidak akan mencuba FreeCAD. Saya kerap tukar platform, Mac dan Windows. FreeCAD support kedua-duanya. 
  3. Paling hampir kepada perisian Solidworks dari fungsi sketching. Flow kerja untuk reka bentuk objek juga lebih kurang sama dengan aplikasi seperti Solidworks.
  4. Mudah dengan parametric modelling, ukuran-ukuran boleh diubah pada bila-bila masa memudahkan ubahsuai kepada model. Lebih kurang macam solidworks juga. Setelah lama menggunakan sketchup dan inventor, guna aplikasi yang dimension driven juga yang paling best. Pada pandangan saya la.
Mengapa saya tidak gunakan aplikasi ini sebelum ini :
  1. Kurang mahir dan tidak faham bagaimana untuk menggunakannya. 
  2. Rasa tidak ada keperluan untuk menggunakan, kerana ada perisian yang lain yang sudah ternama seperti Solidworks, AutoCAD, openscad.
  3. Tidak faham kelebihan parametric design. Selepas beberapa kali saya perlu melukis semula objek 3d barulah saya faham kelebihan parametric modelling. 
Selepas mengikuti beberapa siri tutorial, kebanyakan model yang telah saya bina dahulu boleh dibina semula dalam aplikasi FreeCAD ini dengan mudah.

Zam Kossel Alt untuk extrusion 15mm dengan rod 12mm.
Dilukis semula dengan FreeCAD.

Parametric modeling membolehkan saya mengubah dimensi pada lukisan pada bila-bila masa tanpa
perlu buat perubahan kepada lukisan-lukisan yang berikutnya.

Setakat ini, saya masih belum begitu mahir untuk membina assembly menggunakan aplikasi ini. Saya juga masih tidak pasti sama ada caranya atau tidak. Masih explore lagi. Kepada otai-otai di luar sana. Saya mohon tunjuk ajar. Kepada yang ingin mencuba, di bawah beberapa link kepada tutorial menggunakan freeCAD.

Tutorial :
http://www.youtube.com/watch?v=t-6q0iBV-50
http://www.youtube.com/watch?v=H0UH1QjgFfk

Insyallah kalau ada kelapang, saya juga ingin menulis atau videokan sedikit tutorial.

Bersambung...


Selamat membina.

Sabtu, 8 Mac 2014

Lyman Filament Extruder V4.1

Baru sahaja melihat perkembangan filament extruder di luar sana baru perasan Lyman juga telah menaiktaraf rekaan filament extruder beliau. Mirip dengan filament extruder yang saya post sebelum ini tetapi tidak menggunakan air. Terpanggil sungguh untuk membinanya.


Seperti biasa, saya tertarik dengan kaedah spooling dan cara beliau mengeringkan palet. Apa-apa pun mari kita kaji dahulu rekaan beliau. Semua maklumat berhubung ciptaan dari lyman ini ada di sini. Kalau satu perkara yang saya boleh belajar dari Lyman adalah bagaimana beliau mendokumentasikan projek beliau. Memang terbaik. 


Sekiranya anda membinanya, harap dikongsikan gambar kepada saya. Terima kasih.

Selamat Membina :-)

Jumaat, 7 Mac 2014

Filament Extruder


Memang sangat menarik kaedah dia menghasilkan filament. Kepada sesiapa yang ingin membina filament extruder. Boleh jadikan rekaan beliau sebagai inspirasi kepada rekaan anda sendiri.


Isnin, 17 Februari 2014

Perbandingan elektronik untuk 3d printer

Komponen elektronik pilihan saya. RAMPS 1.4
Antara soalan yang kerap ditanya adalah "Apakah jenis elektronik yang sesuai digunakan untuk mengawal 3d printer saya?". Untuk makluman, ada berbagai-bagai jenis elektronik yang ada di luar sana. Tetapi pada sehingga kini, set yang saya beli semuanya RAMPS1.4 yang digandingkan dengan Arduino Mega 2560. Ya, kedua-dua set ini adalah set yang berbeza. Mesti ada RAMPS1.4 satu dan satu Arduino Mega 2560 barulah lengkap. Oleh kerana saya tiada elektronik yang lain. Maka saya tidak boleh komen kelemahan dan keistimewaan set elektronik yang lain. Bias kata orang.

Gambar kenangan ketika mula-mula menguji set elektronik pada tahun 2012
Tetapi bagi mereka yang ingin membuat pilihan. Saya rasa laman web ini dapat membantu anda membuat pilihan.

http://reprap.org/wiki/Comparison_of_Electronics

Kini semakin banyak pembekal-pembekal elektronik dan harga juga semakin lama menjadi semakin murah. Saya berharap rakan-rakan juga dapat kongsikan pengalaman menggunakan set elektronik yang berbeza sekiranya ada. Mungkin dapat membantu yang lain membuat pilihan.

Memandangkan tajuk post adalah perbandingan elektronik untuk 3d printer, dan tiada perbandingan disini. Saya pohon maaf sekiranya post ini mengelirukan. Tujuan post ini adalah untuk berkongsi link tersebut di atas sahaja.

Sekian, selamat membina


Ahad, 2 Februari 2014

Zam Kossel Alt. by Adil

Beberapa bulan lepas, saudara Adil ada menghubungi saya dan melahirkan hasrat beliau untuk membina 3d printer sendiri. Printer pilihan beliau adalah Zam Kossel Alt, printer jenis delta yang diambil daripada rostock dan kossel. Sebenarnya sudah lama menunggu printer ini disiapkan oleh saudara Adil. Beliau sibuk dengan komitmen kerja menyebabkan binaan tergendala beberapa kali. Hanya beberapa hari yang lalu, saya dikejutkan dengan sms khabar gembira oleh saudara Adil apabila beliau memaklumkan bahawa printernya sudah berjaya disiapkan. Log kali ini adalah sedikit catatan pembinaan printer saudara Adil. Di harap saudara Adil boleh buat blog juga untuk berkongsi upgrade kepada designnya pada masa akan datang.

Sedikit gambar printer beliau seperti di bawah :

Zam Kossel Alt. by Adil

Komponen plastik awal telah dicetak oleh saudara Abdah. Gabungan warna biru dan hitam memberikan kesan visual yang menarik (alasan sebenar adalah akibat kehabisan plastik). Dengan kadar infill yang tinggi, bracket atas dan bawah menggunakan agak banyak plastik, tetapi ini memberikan kesan kepada struktur yang lebih kukuh. Jangan kedekut plastik disini. Struktur yang kukuh itu penting.

Satu keputusan menarik oleh saudara Adil adalah untuk menggunakan fishing line/wire sebagai ganti kepada belt dan pulley untuk menggerakkan carriage. Langkah ini menjimatkan banyak kos dalam binaan kerana aluminium pulley dan belt juga agak mahal. Saya agak khuatir dengan keputsaan ini pada awalnya, tetapi ujian oleh saudara Adil membuktikan bahawa perubahan ini boleh dilakukan dan tidak menjejaskan kualiti printing.

Berapa jumlah kos yang berjaya dijimatkan. Agak banyak. (1 aliminium pulley dalam RM30-RM60, kalau kali dengan 3), belt juga agak mahal. Oleh itu, fishing line, memang save banyak RM.


Tidak lagi menggunakan belt, hanya fishing line menggantikan belt. Sambungan dan pergerakan kemas. 
Maklumbalas awal daripada saudara Adil juga menyatakan komponen plastik (bracket atas dan bawah) mempunyai sambungan dengan aluminium yang sangat ketat sehingga hampir tidak perlu menggunakan sebarang skru. Pengalaman beliau mirip dengan pengalaman saya memasang rangka Zam Kossel Alt. Press fit.

Pulley yang diprint sahaja untuk mengikat fishing line.

Saudara Adil juga mengekalkan penggunaan bowden dengan filamen 3mm berbeza dengan trend semasa yang lebih gemar menggunakan bowden dengan filament 1.75mm.

Masih mengekalkan bowden extruder dengan diameter filamen pilihan 3mm. 

Gambar di bawah menunjukkan hasil print pertama saudara Adil. Syabas. Di harap lebih banyak gambar print oleh saudara Adil pada masa akan datang.

Aku tak pasti nama robot ni dan di design oleh siapa. Tetapi yang pasti ada sedikit masalah bulu ketiak akibat daripada overhang. Insyallah, boleh diatasi dengan menggunakan autofan.

Sedikit rumusan perubahan-perubahan pada printer saudara Adil :

  • Penggunaan filament driver (fishing line) menggantikan belt dan pulley. Perubahan ini juga tidak menggangu setting kepada firmware sedia ada.
  • Heated bed jenis bulat dan kaca jenis bulat. Berdasarkan maklum balas, ada masalah kaca yang mudah pecah. Walau bagaimanapun, saudara Adil masih mengkaji punca sebenar masalah ini.
  • Menggunakan kissSlic3r untuk slice objek (ini bukan perbezaan pada hardware, lebih kepada pilihan software).
Tahniah saudara Adil di atas printer baru anda. 


Khamis, 26 Disember 2013

Main-main dengan CoreXY

CoreXY. Satu konsep yang menarik untuk menggerakkan carriage. Kaedah ini menggerakkan carriage pada paksi X dan Y. Manakala, paksi Z akan hanya bergerak turun dan naik sahaja. Ianya mirip kepada printer jenis MakerBot Replicator 2. Tetapi ada sedikit kelainan dari aspek pelaksanaan. Untuk memahami teorinya, saya rasa laman web http://corexy.com/ boleh menjelaskan dengan lebih tepat lagi.

Prinsip pergerakan yang dicadangkan dengan CoreXY seperti di Corexy.com

Berdasarkan gambar ini. Kaedah CoreXY (nama kaedah sebenar kurang pasti) ini kelihatan menggunakan kedua-dua stepper motor untuk menggerakkan paksi X dan Y secara serentak. Berbeza dengan kaedah lain di mana setiap motor mengawal hanya satu pergerakan, contoh 1 stepper untuk mengawal pergerakan paksi X, dan satu lagi paksi Y. Apa kelebihannya? 
  • Carriage yang lebih ringan memadangkan stepper motor tidak lagi bergerak. Stepper motor boleh diikat pada rangka printer sahaja.
  • Berbanding dengan design Prusa Mendel, MendelMax yang mana Y-carriage perlu bergerak, menyebabkan saiz printer juga turut bertambah. Dengan CoreXY, saiz printer boleh dikecilkan disebabkan oleh penggunaan ruang yang lebih efisien.

Beberapa printer yang menggunakan teknik coreXY yang sedia ada termasuklah :

UConduit H-Bot 3D printer http://www.thingiverse.com/thing:102972

Memang printer dah ada. Boleh download .stl dan bina sekiranya rasa berminat untuk mencuba. Tetapi tangan terasa gatal untuk cuba design semula printer yang diluar sana. Satu sahaja matlamat saya. Komponen semuanya hendaklah berada di dalam rangka. Hasilnya. 

Warna kuning adalah cubaan simulasi pergerakan belt/fishing line. Setakat ni nampaknya selari.

Gambar sudut lain bagi matlamat yang sama. Ok aja.

Hasil render awal rangka printer, Zam CoreXY Alt.

Hasil render awal printer yang bertutup, Zam CoreXY alt.

Teringin sangat nak bina satu printer ini untuk letak di office. Agak2 bos marah tak? Sekiranya ada pendapat jangan malu dan segan untuk komen ye.